Tips för att klara Körprov

1. Glöm inte ditt ID. Utan ett giltigt ID kommer det inga test.

2. Kom i tid. Om du blir sen kan du inte slutföra testet. Vid denna tidpunkt är Transportverket svårt.

3. Ha en körlektion med en trafikskola för att testa dina färdigheter före provet. Trafikinstruktören kommer att berätta om han / hon tror att din kunskap är tillräcklig och du kan också få råd om vad du behöver träna mer.

4. Gör ett test med din handledare.Låt din handledare spela en inspektör och kontrollera digpå cirka 40 minuter utan att säga något och sedan gå igenom resultatet. Obs! Om din instruktör anser att en situation börjar bli direkt trafikrisk då han / hon har att prata

5. Övning nära Transportverkets lokaler. Vissa lokala kunskaper gör det bra.

6. Ibland kan inspektören ställa frågor efter provet om varför du agerade på ett visst sätt under en viss körtid. Bråka inte! Tänk på och förklara vad du kunde göra bättre.

7. Kontrollera endast bilsäkerheten före testet om inspektören be dig.

8. Om du misslyckas, det är inte världens ände.

9. Kontrollera vilken typ av bilmodell de har vid Transportverket.

10. När du går till ett test, ta inte examinator som en bödel.

11.Tryck för att köra i samma bil som du ska köra före uppvärmningen.

12. Lyssna inte på skitsnack om inspektörer.

13. Om du tror att du gjorde ett misstag, glöm det bara! Det är inte säkert att inspektören har märkt att du har gjort ett fel. Om du fortsätter att tänka på misstag kommer du att sluta göra mycket av onödiga misstag.

14. Kör så som du gör alltid, försök inte att imponera eller göra en show.

15. Att göra mistag är mänsklig , ett litet misstag gör inte att du misslyckas med körprovet

 

Tips för att döda nervositet

1. Berätta själv att du är redo.Du skulle inte ta ditt körprov om du inte var tillräckligt bra för att klara den.En bra körinstruktör släpper dig inte fram för ditt test tills du är nästan klar. Att veta att du bara gör något du har gjort före många, många gånger tidigare kan verkligen hjälpa till.

2. Håll det hemligtBerätta inte för alla att du tar ditt test. Att hålla tyst om det tar lite av trycket, så berätta bara för de personer du vill eller behöver berätta.

3. Hoppa inte över måltiderna äta kan vara det sista i ditt minne men utan mat, du har inte bränslet du behöver för ditt test.Att äta något före ditt test hjälper dig att koncentrera dig. En fullständig måltid är inte nödvändig; en banan kommer att räcka.

4. Låtsas att det är en mock Undersökaren kan vara i en hi-viz jacka och hålla ett pärm,men försök att betrakta detta som bara ett annat mocktest. Du kommer fortfarande att lägga in din bästa prestanda, men du är mindre benägen att panik om allt går fel. Kom ihåg: Ingen frågar dig att göra vad du inte redan har gjort i dina lektioner.

5. Kom i god tid vid testcentret och se till att din dagbok är ledig Gå till testcentret ca 15 minuter förut så att du inte bråttom eller väntar för länge. Och se till att det är en dag och en period i ditt liv när duinte har några andra stressiga saker som händer.

6. Gör inte för mycket på testdagen.Du har tillbringat de senaste dagarna, veckorna och månaderna som förbereder dig för ditt test, så det finns ingen anledning att slå dig om parallell parkering nu. För all del, kör en bil i förväg, men övertyg dig inte om att du måste göraden perfekta vändningen på vägen precis innan du kommer till testcentret.

7. Håll dig av koffeinDu kanske tror att du behöver allt kaffe i världen efter att ha vaknat hela nattenoch oroar dig men dricker för mycket koffein innan ditt test kan

få dig att känna dig mer upprörd och nervös. I stället dricker du mycket vatten eller något som lugnar naturligt, som en kamille te.

8. Gå till toaletten Vi behöver inte utarbeta, gör vi? Något att säga, du vill inte ha några distraktioner under ditt test.

9. Kom ihåg, det är ingen bråttom Ditt körprov är inte utformat för att bestämma hur snabbt du kan vända runt ett hörn.  Ta din tid när det gäller manövrarna, och kom ihåg att du alltid kan rätta dig själv.Undersökaren vill se till att du gör rätt kontroll och slutför manöveren på ett säkert sätt, så ta din tid

10.Sluta plåga dig till döden